Mondkapjes kopen?

2020 is in de greep van het COVID-19 virus, beter bekend als het Corona virus. In Duitsland geldt al sinds april een algehele mondkapjesplicht in de detailhandel en het openbaar vervoer.
Als je in de publieke ruimte stapt dan moet je zogenaamde ‘Mundschutz‘ dragen in de vorm van een mondkapje of shawl. Nu is vanaf 1 juni in Nederland in het openbaar vervoer het dragen van een mondkapje ook verplicht.

Mondkapjes kopen in Nederland?

Per 1 juni is het dragen van mondkapjes ook verplicht in Nederland in het openbaar vervoer. Het handhaven van de mondkapjesplicht wordt met name overgelaten aan het personeel van de vervoersondernemingen. Wie geen mondkapje op heeft loopt wel het risico dat er iemand langskomt. Dit geldt voor reizigers vanaf 13 jaar.

Aan het niet dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer is een boete van 95 verbonden. Vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje verplicht in trein, bus, metro en tram. Bij herhaalde overtredingen kan het boetebedrag oplopen tot 350 euro. Daarom zullen heel veel reizigers mondkapjes kopen via de detailhandel of online.

Mondkapjesimport.nl levert mondkapjes en vervult daarin de rol van importeur en groothandel. Wij verkopen alleen officieel gekeurde mondkapjes via onze vaste toeleveranciers uit China. Onze chirurgische mond-neusmaskers en FFP mondkapjes voldoen aan de Europese wetgeving.

Tagged , , , ,